Сирний пиріг зі шпинатом із тіста філо — мінімум зусиль.

Сирний пиріг зі шпинатом із тіста філо — мінімум зусиль
Сирний пиріг зі шпинатом із тіста філо — мінімум зусиль

Пиріг із філо зі смаком справжнього задоволення

Цей пиріг виглядає ефектно, готується швидко, а на смак — справжнє задоволення. Мінімум зусиль і звичних інгредієнтів — і на столі страва, що пасуватиме і на сніданок, і до святкового чаювання. Усе, що потрібно, — тісто філо, три види сиру, шпинат і трохи фантазії.

Рецепт опублікували на YouTube каналі .

Вам знадобиться:

  • кисломолочний сир або рікотта — 200 г;
  • бринза, фета або сулугуні — 200 г;
  • твердий сир — 100 г;
  • тісто філо — 1 упаковка (приблизно 400 г);
  • шпинат — 150–200 г;
  • яйце — 1 шт. (для змащування);
  • вершкове масло — 50 г;
  • чорний перець, сіль, сушений часник — до свого смаку;
  • кунжут — для посипання.

Спосіб приготування

Змішати в мисці кисломолочний сир, подрібнену бринзу та натертий твердий сир. Додати нарізаний шпинат (свіжий або попередньо розморожений), приправити сіллю, перцем і сушеним часником.

Розтопити вершкове масло. Лист тіста філо викласти на стіл, змастити маслом. На край викласти частину начинки та загорнути в довгий рулет. Повторити з усіма листами.

Сформувати пиріг у вигляді равлика — почати з одного рулету.

Згорнути спіраллю у центрі форми (діаметр 24 см), далі обкручувати наступними рулетами.

Змастити верх збитим яйцем, посипати кунжутом.

Випікати за температури 180 °C приблизно 30–35 хвилин — до золотистої скоринки.

Раніше ми писали про рецепт лінивих пиріжків на картопляному пюре — тісто легке та пухке.

Також ми писали про правильне тісто для пельменів — не розварюються і не злипаються.

Ще ми розповідали про найкращий рецепт тіста для вареників — ніколи не розварюються.

Представлений рецепт пирога із філо з сиром та шпинатом пропонує швидкий та простий спосіб приготування легкої та смачної страви. Всі інгредієнти легко доступні, а процес готування не вимагає складних навичок. Такий пиріг стане відмінним варіантом для будь-якого часу дня або святкового столу.

Читайте також

Реклама